Ryby

Przetwory rybne

Nie trzeba mieszkać w okolicy portu rybackiego, by móc cieszyć się bogactwem morskich łowisk. Darami morza można cieszyć się w każdym zakątku Polski.
W badaniach konsumenckich aż 47 % Polaków deklaruje obecność przetworów rybnych pod różną postacią na swoich stołach.

Oferta przetworów rybnych Hur-Pol jest odpowiedzą na rosnące zapotrzebowanie Klientów na przetworzone produkty morza. Nasz zróżnicowany asortyment opiera się na rybach w postaci: marynowanej, opiekanej, w zalewie octowej i solonej. W naszej strukturze sprzedażowej przetworzonych towarów najważniejszą rolę pełnią ryby pelagiczne (śledzie i makrele) jako surowiec do wytwarzania marynat i salinat. Nie zajmujemy się produkcją artykułów „rybopochodnych”.

W Hur-Pol wychodzimy z założenia, że odpowiednie standardy jakościowe w powstawaniu produktów zapewniają nie tylko surowce o wysokiej klasie. Starannie dobieramy właściwe przyprawy do przetworów rybnych. Naszą dbałość o smak i wygląd ryb wspomaga szereg odpowiednich ingredientów. Przy produktach przetworzonych znaczenia nabierają dodatki, komponowane w zakładowych kuchniach.
Rozwijamy nasze możliwości produkcyjne o nowoczesne technologie. Udoskonalamy procedury nie tylko przy produkcji, ale też przy pakowaniu naszych produktów. Dystrybucja towarów rybnych bez strat dla ich jakości możliwa jest dzięki naszej własnej flocie samochodów-chłodni.

Filety śledziowe a'la Matjas

Filety śledziowe po kaszubsku - rolmpos

Filety śledziowe po wiejsku - rolmops

Filety śledziowe po wiejsku

Filety śledziowe smażone

Filety z makreli smażone

Płaty śledziowe marynowane

Tusze z makreli smażone

Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniającą inwestycje w równoważone rybołówstwo